Mònica Alvaro dóna suport als i les mestres interines en vaga

vagaLa candidata autonòmica de Compromís a les comarques de Castelló, Mònica Alvaro, ha volgut mostrar avui tot el suport i solidaritat amb els i les mestres que interins que estant organitzant una jornada de vaga per reivindicar un treball digne.

Segons Alvaro “ la precarització que ha forçat el PP a l’escola pública s’ha acarnissat en primer terme en el persona docent, els quals han patit les envestides d’una política de desmantellament, desprestigi i atac frontal encobert, i on s’han centrat en fer més mal a l’escalafó és dèbil, els i les mestre interins, als quals se’ls ha sotmès des de fa massa temps a estar sempre pendent d’un fil, sense estabilitat, pendents sempre de destins lluny de casa, a estar contínuament canviant de centre, i això, a més del trastorn per a la vida dels mestres, també és un problema per a l’alumnat que hja de canviar contínuament de mestres i acoblar-se a l’estil i perfil de nous”

Per a la candidata de Compromís “ els mestres de la pública, no poden sentir-se mai maltractats i usats com material rebutjable, ja que en les seues mans dipositem el més valuós que tenim, els nostres fills i filles, i són les persones que han de formar-les,  i per això, han de poder planificar la seua faena i projectes educatius dins de l’estabilitat necessària, per això, pensem que cal  estar al costat dels mestres avui més que mai i rebutjar l’aplicació de “l’acord d’interins de 2013”,que torna a atemptar contra l’estabilitat laboral i mostra un clar menyspreu contra  el treball realitzat per ells i elles, desregularitza la borses de treball, i crea una sèrie de greuges grandíssims sobre este sector, en lloc de buscar mesures per donar-li estabilitat i qualitat als mestres, s’ha anat en direcció contrària

Des de Compromís s’ha demanat un nou model de política educativa, on es busque sempre la complicitat i diàleg amb el professorat per tal de donar el millor ensenyament públic possible “ volem superar l’etapa dels atacs a la pública, de les retallades, de desmantellament, per una nova etapa d’aposta decidida i enèrgica, on els interins siguen cada cop menys i poder fer-los fixes, en condicions, ja que estem parlant del futur de la nostra societat, i l’ensenyament de qualitat és la primera prioritat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *