Alvaro lamenta la connivència de les administracions amb la MAT Morella-Almassora  

imagesLa candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Alvaro, ha exposat avui que l’anunci en premsa de que ja s’estan duent a terme moviments de terres al terme municipal de Forcall per començar les actuacions de la línia del Molt Alta Tensió que travessarà les comarques de Castelló des de Morella a Almassora.

 Segons Alvaro “ aquesta “autopista elèctrica” és l’enèsima agressió mediambiental a les nostres comarques,  i recordem la darrera resposta que ha donat la Comissió Europea a una pregunta de l’Eurodiputat de Compromís-Primavera Europea , Jordi Sebastià “ A raíz de varios intercambios de información con las autoridades españolas, la Comisión ha verificado que el proyecto todavía no ha sido autorizado y que está en curso una evaluación de impacto ambiental de conformidad con las normas establecidas en la legislación de la UE[1]”   Eixa resposta és de l’11 de febrer, i dubtem que en posterioritat haja hagut cap novetat , per tant, veiem com de nou, les administracions es pleguen als interessos de les grans empreses que veuen el nostre territori com  un simple instrument que es pot maltractar per traure ell un benefici econòmic, gràcies a la guerra energètica, que si fraquing, castor, aerogeneradors mal ubicats, mines… o autopistes elèctriques amb un impacte paisatgístic demolidor, de les quals els castellonencs no hem de traure cap benefici”

 

         Alvaro recorda que Europa diu que investigarà i no es sap res més, el Consell que si les autoritzacions mediambientals són dels Ministeris, el
Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que tot està correcte, i tot i els dubtes de que la tramitació estiga conclosa, ja es veuen els primers moviments de terra; política de fets consumats perquè saben que cap administració els posarà cap impediment”

Aquest projecte està impulsat per Red Eléctrica de España (REE) i es tracta d’un doble circuit de 400 kV o línia de Molta Alta Tensió que creua 17 termes municipals de Castelló, ubicant torres de prop de 80 metres d’altura  amb de quasi 30 m d’amplada més tallafocs de 50 m) i una distància mitjana entre les torres de 450 m.

Aquesta línia transcorre en part per al LIC “ Alt Maestrat de Castelló” i podria afectar al LIC “Riu Bergantes” i la ZEPA “L’Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana” zones incloses en la Xarxa Natura 2000, així com a importants zones de pas d’aus migratòries . Igualment es estaria afectant a importants zones d’habitat de l’espècie Àguila de panxa blanca ( Hieraaetus fasciatus), espècie en perill segons el catàleg Español d’Espècies Amenaçades, el catàleg valencià d’espècies de fauna amenaçades, o reflectit també en els Annexos II dels convenis de Berna i Bonn, i en l’Annex I de la Directiva d’Aus.

La destroça paisatgística i ambiental sobre els nostres pobles serà incalculable, per no parlar de l’impacte per la contaminació electromagnètica sobre les persones, i tot per distribuir  suposadament energia elèctrica a altres territoris, quan es tracta de nou de noves bombolles econòmiques on les elèctriques fan moviments i negocis on allò menys important acaba sent el subministre a la població.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *