Alvaro defensa una política d’ajut a lloguer d’habitatge real i no fictícia com ara.

imagesLa número dos en la candidatura autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Alvaro, ha afirmat avui que una de les assignatures pendents de l’administració autonòmica a la qual cal posar-li solució a partir de maig, és la falta d’una política real de foment del lloguer de l’habitatge, ja que en l’actualitat s’ha optat per desmantellar el poc que s’havia fet o prometre actuacions que mai s’han dut a terme.

          A tall d’exemple, ha recordat que mentre encara són centenars els ciutadans que estan esperant des de fa mesos que l’administració autonòmica pague els ajuts promesos en tot allò relatiu l’habitatge, i s’han anat retallat tots els incentius, ara s’han limitat a fer anuncis que amb el pas del temps s’han quedar en una presa de pèl, com és el cas de l’ORDE 24/2014, de 21 d’octubre, de la Conselleria d’infraestructures, Territori i Medi Ambient, per la qual aprova les bases que regulen la convocatòria del Programa d’Ajudes al Lloguer de Vivenda per al període 2015-2016, on,  a pesar d’haver passat mesos des de la seua publicació en el DOCV,  no s’ha  obert cap convocatòria i no hi ha consignació pressupostària”

          En este cas concret “ com l’administració central també fa plans d’habitatge per fer-se la foto i després no desenvolupar-lo, l’excusa que diu l’administració autonòmica és que com el Ministeri no aporta el finançament, i per tant, no es pot obrir la convocatòria. Els 13 milions de pressupost d’esta programa eixia tot de fons estatals, és a dir, que la única política de foment del lloguer del govern valencià és la que programa l’administració central, o el que és el mateix, no té cap política”.

         Per eixe motiu Àlvaro ha recordat que en les comarques de Castelló hi hauria més de 80.000 habitatges buits, mentre es multipliquen els casos de desnonaments, de joves que no poden abandonar la unitat familiar per motius econòmics, de gent que necessita sostre i no pot ara per ara accedir, “ per això, cal crear mecanismes reals i efectius per facilitar l’accés a l’habitatge, ja que una vivenda buida és  un luxe que no ens podem permetre en tot el que està caient”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *