Alvaro “ 100 milions d‘euros després del TRAM i continuen les mancances de transport públic a la Plana”

images (2)La candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Alvaro, ha exposat avui que després d’anys de malbaratament de diners públics en grans actuacions, a hores d’ara, la mobilitat i comunicació entre les grans àrees i municipis de la Plana continua sent un assignatura pendent; milers de ciutadans han d’emprar el transport particular per anar des de casa a la feina encara que estiga a pocs quilòmetre, perquè és missió impossible fer-ho en transport públic, si no es vol perdre hores d’espera.

 

 Segons Alvaro “ Castelló i la seua àrea metropolitana, és la única demarcació provincial valenciana sense ferrocarrils de la Generalitat, les rodalies s’acaben a Castelló i no continuen fins al nord, i la única “gran inversió” ha estat el TRAM, que ha costat mínim 100 milions d’euros, i no connecta més que un punt del Grau de Castelló, amb el centre de la ciutat i la UJI, però un estudiant de qualsevol poble dels voltants de Castelló, té complicacions serioses per poder acudir a la universitat amb fluïdesa en transport públic”.

Per a la candidata de Compromís “ no ha estat sols un manca d’inversions, sinó de com s’han fet estes, sabem per exemple que la xarxa de rodalies al Maestrat és qüestió de voluntat política, perquè la infraestructura està feta, és a dir, les vies estan i sols cal posar més trens, i amb els 100 milions d’euros del TRAM, podria haver una xarxa d’autobusos ecològics impressionants, i ara, per anar al poble del costat, per anar a Castelló a fer qualsevol gestió, per anar a un polígon industrial a treballar, no hi ha més remei que el vehicle particular, perquè a més, desplaçar-se en bicicleta entre municipis veïns també és activitat d’alt risc i extremadament perillosa perquè mai s’ha pensat en apostar per eixa via.

Per eixe motiu, Alvaro ha destacat la necessitat d’impulsar una nova política de mobilitat interurbana i de vertebració en la comunicació entre els municipis i àrees industrials de la Plana, on és precisament l’administració autonòmica qui més assignatura pendent té.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *