Alvaro es compromet a una major implicació del govern autonòmic amb els menors i les famílies d’acolliment.

monica-alvaro

La candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Alvaro ha mostrat la intenció de lluitar també des de les Corts Valencianes per millorar la implicació del Consell i la Conselleria de Benestar Social en les polítiques d’acolliment familiar.

Alvaro ha recordat que hi ha milers de casos en el nostre territori de menors en acollida; els quals no conviuen amb els seus pares i que depenen de la Conselleria de Benestar Social , i en massa casos ha estat l’administració local, amb recursos molt limitats, qui ha hagut de tindre la iniciativa per minorar la difícil situació d’estos menors, mentre la Conselleria no ha fomentat l’acolliment en famílies educadores. “ Durant el 2015, a banda de no augmentar les quanties econòmiques per a percebre les famílies amb acolliment (estem parlant de menys de 4,5 € dia per xiquet), totalment insuficients per a cobrir les despeses necessàries d’alimentació cura i educatives, també ha estat flagrant el cas d’avançament pel que fa a les despeses extraordinàries no donant marge a sol·licitar per exemple les ajudes per a llibres.

La candidata autonòmica de Compromís ha lamentat també la falta de previsió de cap mecanisme per aquells menors que estant en acollida, un cop complits els 18 anys ja no es poden beneficiar d’una beca per continuar estudiant i deixen d’estar inscrits als llibres de família, sense respectar els drets fonamentals a continuar la seua formació.

Per eixe motiu,Alvaro ha defensat la necessitat de que el nou govern autonòmic que isca a partir de maig establisca que la Conselleria de Benestar Social assuisca íntegrament les implicacions que té el fet que aquests menors siguen els seus tutelats, i que un cop passat el termini marcat per l’actual normativa, tinguen el mateix dret a beques de menjador i el pagament total dels llibres de text que aquells que, per circumstàncies, sí que van poder sol·licitar en termini les prestacions corresponents.

            Per a la també regidora de serveis socials i de la dona de Vila-real “ cal assegurar el pagament de totes les despeses necessàries o imprescindibles (despeses mèdiques no cobertes per la Seguretat Social, despeses escolars, teràpies alternatives, oci de qualitat, etc.) dels menors tutelats i revocar la incompatibilitat de les prestacions de la Conselleria amb altres ajudes per la mateixa finalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *