Les floretes del PP

Doncs sí, de flors i violes va el congrés provincial del PP del cap de setmana. Una llista que els ha quedat d’allò més apanyada, oiga. Miguel Angel Barrachina encapçalant, Portaveu, o premi de consolació per a Vicente Sales, que dit siga tot, el xic esperava més i no podia aspirar a menys. I de Secretària General la primera que passava per allí, la Sra. Elena Vicente Ruiz. I dic que passava per allí perquè pocs mèrits més s’acumulen en el currículum de l’actual diputada de benestar social en l’entitat provincial; eterna segundona en la Vall d’Uixó, primer amb Bonig, ara amb Clavell, era la que tenien més prop, o almenys més prop de la Plaça les Aules per a controlar a Sales, no siga que este es desbarre. Altres figures com Merche Mallol o la també senadora Salomé Pradas acumulaven una carrera més vistosa, però no han sigut preses en consideració.

I Barrachina per a un Congrés deslluït, amb més cactus que floretes, ha tirat mà del que tenia més a prop i s’ha cobrat cara la tèbia defensa de l’estriba. Eixe paperot en el qual hem vist actuar al diputat i flamant president del PP de Castelló que no sabia com sortir del pas de l’empastre que ells mateixos han generat. I així, tirant de favors prestats, no se li acudeix una altra que convidar Herrando, el portaveu del Congrés més dispers de la història del PP i, agafen-se vostès a la cadira, el Sr. Iñigo de la Serna, Ministre de Foment.

Això de De la Serna és de traca. Me’l porten al pobre home a Castelló amb el ressò encara de les declaracions embolicades del seu Secretari d’Estat en què, a més de barrejar el tercer fil, el ancho ibèrico, el jamón serrano, el segon carril, el fil d’aram, l’AVE i rodalies Castelló-València, quan aconseguim desxifrar què no volia dir este senyor, descobrim que el que passarà, segons el Secretario, és que, quan vinga l’AVE, este s’haurà de pegar i barallar per a passar per la mateixa via que els rodalies. I ja es poden imaginar qui pot eixir-ne perdent en una trifurca entre un AVE i un rodalies. En resum, que se’n vagen vostès amb autobús a València (si no col·lapsen l’A7 amb obres de nou), perquè amb tren tardaran una eternitat.

Doncs si les notícies eren roïnes, faltava el darrer invent “made in Partit Popular”: el tren laboratori (jure i perjure que això no m’ho he inventat jo, sinó Barelles, el Subdelegat del govern). Eixe tren no és una farmàcia de fórmules magistrals i crecepelo en rodetes, sinó un AVE que no és ni de pràctiques, no és ni de la L, sinó una cosa estranya, com de joguet, ja que el de veritat no ha vingut en març com va prometre Moragues, que ara s’amaga sota les pedres, sinó “cuando sea seguro porque la Seguridad es lo primero”. Ara se’n recorden de la seguretat? No estaven contemplades les proves de seguretat abans? Poca confiança ens donen als possibles usuaris.

I per si tot això fora poc, em coronen tot el pastís amb la recent votació i aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, on les comarques de Castelló no hem pintat fava i ens ha tocat menys premi que a Vicente Sales, que ja és dir. Res, ni rodalies al nord, ni variants per a l’alliberament de l’AP7, ni corredor mediterrani. Res.

I tot això, embolicat amb banderoles del PP, li ho serveixen en safata al ministre en el Congrés este del Papa Luna, on els vora 40 periodistes acreditats no sabran quina de totes les notícies destacables que fan referencia a la seua cartera (la ministerial) i que afecten directament la província més oblidada i marginada de l’Estat espanyol triar per apuntar a la diana d’un blanc fàcil com és en estos moments el Sr. de la Serna.

Ja poden tirar-se floretes este cap de setmana els membres del Partit Popular, ja poden… perquè a la resta el que ens han tocat recentment han sigut els testets.

(Article publicat originalment al mitjà digital Actualitat Valenciana)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *