Mònica Àlvaro “ cal una millora dels jutjats de les comarques de Castelló i rebutgem assignar als de Vila-real pobles que ara depenen del de Nules”.  

830259_1La candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Àlvaro, ha mostrat avui, el compromís també de dotar a la ciutadania d’una administració de la justícia amb les condicions que es mereixen.

         Segons Àlvaro “ sabem que la saturació, falta de recursos humans, materials i d’espai que estem patint als jutjats de la demacració de Castelló, no és cas únic i específic de les nostres comarques, però també des d’ací hem de demanar solucions, i mentre el govern autonòmic del PP ha anat precaritzat la situació dels jutjats, ofegant-los amb la compra de material fungible, sense convocar places del personal administratiu, o amb l’amenaça de suprimir partits judicials amb tot el que això comportaria, s’ha agreujat encara més la situació amb una administració central que ha optat per aplicar taxes abusives i acabar amb el concepte de justícia gratuïta”.

         Per a Àlvaro, Sogorb, Nules, Vila-real, Castelló i Vinaròs, tenen casos flagrants de desatenció de l’administració autonòmica cap a les necessitats bàsiques dels jutjats, i això fa que els ciutadans patisquen una justícia lenta, i ja sabem que si la justícia no té els temps òptims acaba perdent el seu sentit. L’actual situació de crisi econòmica agreuja les desigualtats i els casos de conflictes i problemes judicials ( des de desnonaments, robatoris, conflictes laborals, demandes…etc), i amb un PP podrit de dalt a baix per la corrupció, és habitual vore als seus dirigents desfilar pels tribunals; molts ciutadans poden acabar pensant que eixe desmantellament dels jutjats és precisament una estratègia per entorpir a qui els han de jutjar.

         La candidata de Compromís ha reivindicat la necessitat d’entre l’administració central i autonòmica dotar a la justícia dels recursos que necessita “ fa falta personal administratiu, jutges, fiscals, fa falta material bàsic, recordem com en molts jutjats de la nostra demarcació, fins i tot s’ha denunciat que el personal s’havia de dur els fulls i bolis de casa perquè la Generalitat no dotava de material fungible, hem vist, per exemple, els exteriors de la ciutat de la justícia de Castelló, completament abandonat i selvàtic. Per no parlar l’escarni públic per als castellonencs que ha estat el ball de jutges de Nules en el Cas Fabra, i tot això  qui acaba sofrint esta situació, acaba sent el ciutadà, que paga impostos per tindre una justícia de primera i no el caos actual”

 

Vila-real, Igualment, Àlvaro ha destacat que la proposta de traslladar municipis que depenen del jutjat de Nules al de Vila-real, és una solució que sols aconsegueix això, traslladar els problemes en lloc de solucionar-los “ Nules està saturat, com  ho està Vila-real, és cert que esta ciutat té unes instal·lacions noves, però també és cert que no se li ha dotat de més personal, per tant,assignar-li ara més municipis, seria saturar-lo encara més. El que s’ha de fer és mirar les mancances de cada jutjat i solucionar-les, i no passar-se d’un a altre els problemes. En el cas de Nules, en 2010 van prometre crear un nou jutjat, i es veu ja ni es recorden.

Mònica Àlvaro “ necesitamos  una mejora de los juzgados de las comarcas de Castelló y rechazamos asignar a los de Vila-real pueblos que ahora dependen del de Nules”. 


La candidata autonómica de Compromís por las comarcas de Castelló, Mònica Àlvaro, ha mostrado hoy, el compromiso también de dotar a la ciudadanía de una administración de la justicia con las condiciones que se merecen.
Según Àlvaro “sabemos que la saturación, falta de recursos humanos, materiales y de espacio que estamos sufriendo en los juzgados de la demacración de Castelló, no es caso único y específico de nuestras comarcas, pero también desde aquí hemos  pedir soluciones, y mientras el gobierno autonómico del PP ha ido precarizado la situación de los juzgados, ahogándolos con la compra de material fungible, sin convocar plazas del personal administrativo, o con la amenaza de suprimir partidos judiciales con todo lo que esto comportaría, se ha agravado todavía más la situación con una administración central que ha optado para aplicar tasas abusivas y acabar con el concepto de justicia gratuita”.
Para Àlvaro, Segorbe, Nules, Vila-real, Castelló y Vinaròs, tienen casos flagrantes de desatención de la administración autonómica hacia las necesidades básicas de los juzgados, y esto hace que los ciudadanos sufran una justicia lenta, y ya sabemos que si la justicia no tiene los tiempos óptimos acaba perdiendo su sentido. La actual situación de crisis económica agrava las desigualdades y los casos de conflictos y problemas judiciales (desde desahucios, robos, conflictos laborales, demandas…etc), y con un PP podrido de arriba abajo por la corrupción, es habitual ver a sus dirigentes desfilar por los tribunales; muchos ciudadanos pueden acabar pensando que ese desmantelamiento de los juzgados es precisamente una estrategia para entorpecer a quien les tienen que juzgar.
La candidata de Compromís ha reivindicado la necesidad de entre la administración central y autonómica dotar a la justicia de los recursos que necesita “ hace falta personal administrativo, jueces, fiscales, hace falta material básico, recordamos como en muchos juzgados de nuestra demarcación, incluso se ha denunciado que el personal se tenía que llevar los folios y bolis de casa porque la Generalitat no dotaba de material fungible, hemos visto, por ejemplo, los exteriores de la ciudad de la justicia de Castelló, completamente abandonado y selvático. Porno hablar el escarnio público para los castellonenses que ha sido el baile de jueces de Nules en el Caso Fabra, y todo esto quién acaba sufriendo esta situación, acaba siendo el ciudadano, que paga impuestos para tener una justicia de primera y no el caos actual”

Vila-real, Igualmente, Àlvaro ha destacado que la propuesta de trasladar municipios que dependen del juzgado de Nules al de Vila-real, es una solución que sólo consigue esto, trasladar los problemas en lugar de solucionarlos “ Nules está saturado, como lo está Vila-real, es cierto que esta ciudad tiene unas instalaciones nuevas, pero también es cierto que no se le ha dotado de más personal, por lo tanto, asignarle ahora más municipios, sería saturarlo todavía más. Lo que se tiene que hacer es mirar las carencias de cada juzgado y solucionarlas, y no pasarse de uno a otro los problemas. En el caso de Nules, en 2010 prometieron crear un nuevo juzgado, y se ve ya ni se recuerdan.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *