Alvaro “ tocarà donar solució al caos urbanístic que ha deixat darrere seu l’esclafit de la bombolla urbanística”  

baixa La candidata autonòmica de Compromís per les comarques de Castelló, Mònica Alvaro, ha defensa avui la necessitat d’abordar entre els nous governs municipals i autonòmic que es configuran a partir del proper maig, donar una solució al desastre que ha deixat darrere seu l’esclafit de la bombolla urbanística.

Segons Alvaro “ les úniques mesures que ha aplicat el PP autonòmci fins ara, no han estat per revertir la situació, sinó simplement per donar pròrrogues automàtiques i suspendre temporalment els còmputs per continuar amb totes les propostes urbanístiques que hi havia damunt la taula, però a banda de la divergència que puga haver-hi respecte al model de desenvolupament, de transformació del territori i especulació amb l’habitatge, on es perd la convenció de construir d’acord a les necessitats reals i es converteix en objecte de negoci sense límits, està el que ha comportat a la ciutadania aquest model, i els efectes colaterals d’aquest esclafit que ara ho està pagant la gent del carrer”.

 

            Segons Àlvaro“ de segur tots coneixem molts casos, de com en plena època d’ebullició immobiliària, va  entrar una febre que va ocasionar que molts municipis, de manera insensata, planificaren revisions del PGOU, o aprovaren Plans Parcials o PAIS amb la intenció de fer gegantines urbanitzacions, i de res importava l’opinió del propietari del sòl. Ara, amb la crisi del model, la immensa majoria d’aquests projectes no s’han fet, o s’han quedat paralitzats sense vista a que es puguen tornar a emprendre a curt o llarg termini, però el canvi en la catalogació urbanística del sòl en els papers, ha comportant també que cadastralment als veïns se’ls haja començat a cobrar un IBI urbà per un sòl que a efectes reals no ho és, que ofeguen  en impostos com en plusvàlues o transmissions de propietat, i que siguen considerat com a rics a efectes d’optar a ajuts tal com beques, perquè se li aplica un valor al seu sòl, que no en té”.

            Per a la candidat autonòmica de Compromís “ ara, cal buscar una solució, perquè si bé és cert que als ajuntaments ja els va bé aquest font d’ingressos extra, vitals per mantindre la despesa ordinària que s’ha de suportar ara per haver engreixat l’administració local en època de vaques grosses, per tal de poder suportar aquell ritme que hi havia, qui està sostenint això són els propietaris afectats per eixes actuacions urbanístiques, que en cap cas són els responsables del desgavell d’altres. I eixa situació és especialment cruenta a les comarques de Castelló”

            En especial, s’ha incidit en que els ajuntament tenen la limitació de la normativa autonòmica i estatal de cara a les excepcions i bonificacions fiscals en matèria tributària, i s’ha de buscar fórmules globals per no dependre sols de la possible sensibilitat de l’administració local a l’hora d’afrontar aquesta situació, i això, sempre a banda de la necessitat també de repensar el model urbanístic” 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *